Nieuws van Land van lezen
Volg ons op: Facebook Twitter
De zomer komt eraan op Land van lezen
Beste leesliefhebber, 

De zomervakantie komt nu écht dichterbij. Heb jij je boekenlijstje al klaar liggen voor in de vakantiekoffer? In deze nieuwsbrief volop tips. En bestel je in juni je boeken op Land van lezen, dan maak je kans op de complete leesserie Estafette groep 6: gloednieuw en een verrijking voor elke schoolbieb! In de nieuwsbrief lees je er meer over. Veel plezier!

Wij zoeken jou!
Land van lezen tipt met grote regelmaat de leukste, mooiste en spannendste boeken. Jij als leerkracht, leescoördinator of leesconsulent kunt ons daarbij helpen. Vertel ons welk boek we écht niet mogen vergeten te tippen, en waarom! Doe mee en vergaar eeuwige roem door je beste boekentip naar landvanlezen@zwijsen.nl te sturen – we plaatsen je bijdrage met naam op onze site!
Voorkom de zomerdip met Zomerlezen
In de vorige nieuwsbrief kon je er al even over lezen. Vanaf nu zijn ze ook echt te bestellen: de gloednieuwe Zomerleesboekjes voor groep 3 en 4! Schrijver Jørgen Hofmans laat de inhoud van de boekjes aan je zien in dit filmpje. Door in de zomer lekker te blijven lezen, voorkomen kinderen dat hun leesvaardigheid tijdens de vakantie achteruit gaat.
Lees meer of bestel direct >
'Paniek in de tent' (interview)
Tekenaar Melvin is bekend van de boeken Mammoet en Hier waakt oma, die hij samen met Stefan Boonen maakte. Voor Uitgeverij Zwijsen illustreerde hij het boek Paniek in de tent, wat hem deed denken aan zijn eigen jeugd. Kinderboekenschrijfster Monique van Hest interviewde de tekenaar.
Lees het interview >
Vers van de pers!
Al het zwerfplastic dat wij weggooien, komt uiteindelijk in rivieren en in zee terecht. Het vergaat nooit meer en wordt samen één grote plasticsoep. Vissen, schildpadden en zeehonden hebben er last van. Plasticsoep is troep! is een informatief boek op AVI M6 over vervuiling, natuur en milieu en sluit aan bij de methode Estafette. Uitgebreid stilstaan met je leerlingen bij dit onderwerp? Bestel dan het gratis lespakket
Meer over leesseries bij Estafette >
Boekentip: De Papawinkel
Op 17 juni zetten we alle vaders/verzorgers weer in het zonnetje op vaderdag. In De Papawinkel lees je samen over papa’s in alle vormen en maten. Een hilarisch en origineel prentenboek over papa's en hun zonen (vanaf 4 jaar).

In de Papawinkel vind je allerlei soorten papa's. Zelf heb ik al een papa. Maar ik heb er niets aan. Ik ga pap inruilen voor een nieuwe papa. Maar zijn de papa's in de Papawinkel echt leuker?

Naar het boek >
Bestel en win!
De gloednieuwe leesserie Estafette (groep 6, Uitgeverij Zwijsen) bestaat uit 14 titels voor extra leesplezier. Wil jij kans maken op dit pakket? Dat kan! Bestel je in juni je boeken via de Land van lezen webshop? Dan maak je kans op deze fantastische set. Daarnaast mag Land van lezen nog 5 x het toneelleesboek Film gekaapt uit deze serie weggeven onder de bestellers.
Direct naar de webshop >
Winactie Schoolreisjes
We werden bedolven onder de verhalen over schoolreisjes! Het was lastig kiezen, maar we hebben vijf winnaars! Zij hebben het boekenpakket met de schoolreisjes-boeken inmiddels ontvangen:
  • Sigrid Janssen
  • Nicole Mijnen
  • Corine van Sliedregt
  • José Uithol
  • Jolanda Wolters

Gefeliciteerd en veel leesplezier!

Benieuwd naar die hilarische, ontroerende, schaamrood-op-de-kaken-verhalen? Lees de winnende reacties op Land van lezen!
Lees de reacties >
augustus 2018
De zomer komt eraan op Land van lezen
Wij zoeken jou!
Voorkom de zomerdip met Zomerlezen
'Paniek in de tent' (interview)
Vers van de pers!
Boekentip: De Papawinkel
Bestel en win!
Winactie Schoolreisjes
Leesluikjes
Vanaf 7 juli vind je op zwijsen.nl/zomerlezen gratis online leesactiviteiten onder de naam ‘Leesluikjes’. Elke vakantiedag kunnen kinderen hier een luikje openen met daarin een verrassende activiteit: bijvoorbeeld een spelletje, een lees- of luisterfragment. Een zomerse adventskalender, waarmee kinderen op een speelse manier blijven lezen! Geen luikje missen? Meld je nu alvast aan. Ook een tip voor ouders!
Direct aanmelden >
Fixit (van de makers van Mees Kees)
Alle kinderen op school en in de buurt kennen Fixit, en toch weet niemand wie het zijn. Maar als je een probleem hebt, dan helpen ze je. Word je gepest? Is je konijn kwijt? Hebben grote jongens je speelpleintje ingepikt? Fixit lost het voor je op!

Verhalen van Mirjam Oldenhave over een geheime club van probleemoplossers, boordevol kleurenillustraties van Rick de Haas (Uitgeverij Ploegsma).

Naar het boek >
Een Indiaan als jij en ik (Leopold)
Er zit een nieuw meisje in de klas bij Boaz. Hij weet zeker dat zij een indiaan is. Ze spreekt nog geen Nederlands maar via gebarentaal en tekeningen kan Boaz toch met haar 'praten'. Samen maken ze een werkstuk over indianen. Echt een heel fijn boek van Erna van Sassen, met naast een goed verhaal ook nog eens een heleboel indianen-weetjes (8+).
Lees meer >
Schaduw van de leeuw (incl. lesbrief)
Geïnspireerd door grotschilderingen van tienduizenden jaren geleden voert Linda Dielemans de lezer mee in een meeslepend avontuur in de prehistorie, met een prachtige extra laag in de droomwereld.

28.000 jaar geleden. Joeni staat er alleen voor. Verstoten door haar stam reist ze de vlakte over, op zoek naar de mammoetjagers die niet meer terugkwamen, slechts gewapend met haar speer – en haar dromen. Joeni droomt wat werkelijkheid zal worden, maar de stammoeder heeft haar verboden haar dromen te duiden. Hoe kan ze stoppen met dromen?

Download lesbrief >
  Zwijsen
Algemene Voorwaarden | Contact | Over Zwijsen | Privacy statement | Gegevens wijzigen | Afmelden